Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Coinmotion

Coinmotion

Coinmotion esittely

Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Coinmotion on perustettu vuonna 2012, ja se on palvellut jo yli 100 000 asiakasta. Suomen Finanssivalvonta on rekisteröinyt Coinmotionin viralliseksi virtuaalivaluuttojen välittäjäksi vuonna 2019. Coinmotion tunnettiin aikaisemmin nimellä Prasos Oy.

Coinmotion on historiansa alusta alkaen keskittynyt erityisesti Bitcoiniin, mutta nykyään palvelun kautta voi käydä kauppaa myös Ethereumilla, Litecoinilla, Ripplellä sekä Stellar Lumensilla. Voit lisäksi kuukausisäästää kryptovaluuttoihin tai tienata korkotilin avulla.

Tilin avaaminen

Coinmotionin tilin avaaminen on helppoa ja ilmaista. Rekisteröitymisen aloittamiseen tarvitaan sähköpostiosoite ja itse tehty salasana, minkä jälkeen sähköpostiin tulee vahvistuskoodi.

Sähköpostin vahvistamisen jälkeen pääset täyttämään henkilötietosi varsinaiseen rekisteröitymislomakkeeseen. Henkilötiedot täytyy myös vahvistaa ennen kaupankäynnin aloittamista.

Tilin avaaminen Coinmotion
Tilin avaaminen käy muutamassa minuutissa

Coinmotion-tilin käyttäminen

Coinmotion-tilin käyttäminen alkaa rahansiirrolla. Voit laittaa rahaa tilillesi tilisiirrolla, luottokortilta tai Paytrailin avulla. S-pankin maksupainikkeella talletus onnistuu ilmaiseksi ja välittömästi, muut pankkisiirrot kestävät yhden pankkipäivän.

Korttimaksut ovat välittömiä, mutta niihin sisällytetään 4 % palvelumaksu. Coinmotion-asiakkuuden jatkuessa tilille voi siirtää rahaa ilmaiseksi myös Paytrailin kautta. Pienin mahdollinen talletus Coinmotionin tilille on 10 euroa.

Kun tilillä on rahaa, voi kaupankäynti alkaa. Voit valita haluamasi kryptovaluutan alasvetovalikosta ja määritellä, haluatko tehdä oston euroissa vai esimerkiksi bitcoineissa. Voit myös määritellä toimeksiannolle haluamasi rajahinnan tai ostaa valuuttoja markkinahinnalla.

Coinmotion rahansiirrot
Rahansiirrot hoituvat helposti

Kryptovaluuttojen säilyttäminen

Kun ostat kryptovaluuttoja, luodaan sinulle automaattisesti Coinmotioniin oma lompakko. Lompakon käyttö on helppoa, ja se soveltuu hyvin pienimuotoiseen kryptovaluuttojen säilytykseen. Lompakkoon saa myös QR-koodin, jonka avulla kryptovaluuttoja voi lähettää ja vastaanottaa.

Suuremman luokan kaupankäyntiä harrastavalle Coinmotion tarjoaa myös hieman järeämpää kryptovaluuttojen säilytyspalvelua. Palvelun nimi on Holvi, ja sen käytöstä peritään 1 euron kuukausimaksu kryptovaluuttaa kohden. Holvi on aikalukollinen, eli voit itse määritellä nostojen vapautumisajan 12 tunnista 30 päivään.

Holvi on suosittu ja turvallinen paikka kryptovaluuttojen säilytykseen. Aikalukon vuoksi Holviin ei kuitenkaan kannata säilöä varoja, joita saatat tarvita esimerkiksi laskujen maksamiseen.

Kryptovaluuttojen lähettäminen ja vastaanottaminen Coinmotionissa

Coinmotionin lompakosta löytyy ”lähetä” -sivu, jonka kautta voi lähettää kryptovaluuttoja suoraan toisten Coinmotionin käyttäjien lompakoihin sähköpostiosoitteen avulla. Jos lompakko sijaitsee toisella palvelussa, täytyy lähettämisessä käyttää erillistä kryptovaluutta-osoitetta.

Bitcoinit ja muut kryptovaluutat saapuvat vastaanottajan tilille alle tunnissa, usein jopa muutamassa minuutissa.

Kryptovaluuttojen vastaanottamiseen voi luoda osoitteen oman lompakon kautta. Osoitteita voi luoda niin monta kuin haluaa. Eri osoitteiden käyttäminen on fiksua, sillä kunkin osoitteen kaikki transaktiot ovat julkisia.

Muut Coinmotionin palvelut

Kryprovaluuttojen ostamisen, myymisen ja säilyttämisen lisäksi Coinmotion tarjoaa monia muita palveluita.

Korkotilin avulla voit lainata omia varojasi kryptovaluuttamarkkinoille esimerkiksi velkavipukauppaa varten. Lainatuille varoille maksetaan korkoa senhetkisen markkinahinnan mukaan siinä valuutassa, mitä korkotililläsi on. Korkotilin avulla voi siis saada hyötyä kryptovaluutan arvonnoususta sekä lisäksi ansaita talletussummalle myös korkoa.

Kuukausisäästön avulla sijoituksia voi hajauttaa kryptovaluuttoihin sekä kasvattaa varallisuutta pikkuhiljaa. Kuukausisäästäminen toimii samalla tavalla kuin esimerkiksi pankkien tarjoamat rahastosäästötilit, eli voit valita kuukausittain toistuvan, kryptovaluuttoihin vapaavalinnaisella hajautusstrategialla sijoitettavan talletussumman.

Yksityispankkipalvelun kautta saat varoillesi oman varainhoitajan, joka on tukena kryptovaluuttojen ostamiseen, myyntiin tai säilyttämiseen liittyvissä asioissa. Palvelun käyttöönotto vaatii vähintään 10 000 euron sijoituksen Coinmotion-alustan kautta.

Coinmotion palvelut
Coinmotion palvelut

Usein kysytyt kysymykset Coinmotionista

Paljonko Coinmotionin käyttäminen maksaa?

Tilin avaaminen Coinmotioniin on maksutonta. Toimeksiannoista peritään kahden prosentin välityspalkkio, ja luottokorteilla tehdyistä talletuksista neljän prosentin käsittelymaksu. Kotimaisista pankeista tehdyt tilisiirrot ovat maksuttomia. Omalle pankkitilille tehdyt rahansiirrot maksavat 0,90 euroa.

Mitä kryptovaluuttoja Coinmotionilta löytyy?

Coinmotionin kautta voi tehdä kauppaa seuraavilla kryptovaluutoilla: bitcoin BTC, litecoin LTC, ethereum ETH, ripple XRP ja stellar lumens XLM.

Voinko ostaa Coinmotionissa osakkeita tai muita vastaavia sijoitustuotteita?

Et voi. Coinmotion on keskittynyt vain kryptovaluutoilla tehtävään kaupankäyntiin.

Voiko Coinmotionia käyttää kännykällä?

Kyllä voi. Coinmotionilla on oma PWA- eli Progressive Web Application -ohjelmisto mobiililaitteille. Ohjelmiston lataamiseen ei tarvita sovelluskauppaa, sillä PWA toimii teknisesti samalla tavalla kuin nettisivu. Sovelluksen kautta Coinmotionin ominaisuuksia voi käyttää jopa ilman nettiyhteyttä. Voit myös halutessasi ladata Coinmotionin perinteisen mobiiliohjelmiston Google Play-kaupasta tai App Storesta.

Yhteenveto

Coinmotion on tällä hetkellä Pohjoismaiden johtava kryptovaluuttojen kaupankäynti- ja säilytyspalvelu. Jyväskylästä lähtöisin oleva Coinmotion on varmasti eräs markkinoiden luotettavimmista vaihtoehdoista, ja toki myös suomenkielisyys on ehdoton plussa. Kryptovaluuttoihin liittyvät termit voivat olla hankalia etenkin aloittelijoille, joten omalla äidinkielellä toimiva palvelu helpottaa asiointia oleellisesti.

Coinmotion on saanut paljon kiittävää palautetta asiantuntevasta ja ystävällisestä asiakaspalvelustaan, jota saa chatin ja sähköpostin lisäksi myös puhelimitse. Kaupankäynnin hinnat ovat rahtusen verran joitain kilpailijoita kovemmat, mutta kattava tuki ja suomenkielisisyys ovat useimmille käyttäjille sen arvoisia.

Coinmotion on tehnyt tilin avaamisesta ja ensimmäisestä sijoituksesta myös informatiivisen opastusvideon YouTubeen.

Kokemuksia ja arvosteluja yrityksestä Coinmotion

4,3
Rated 4,3 out of 5
4,3 arvostelua 5 / 4
Erinomainen50%
Hyvä25%
Kohtalainen25%
Heikko0%
Huono0%

Liian vähän valuuttoja.

Rated 3,0 out of 5
30/10/23

Itsellä tekis mieli mennä binanceen, ylivoimaisesti suurin, ja turvallisin kun siellä on kaikki muutkin.

Ajatus

Loistava

Rated 5,0 out of 5
07/11/22

Olen lueskellut ja mietiskellyt eri ulkomaisten yhtiöiden toiminnasta mutta ensikertaa tunnen itseni tyytyväiseksi ohjelmistonne selvyyden vuopksi, kiitos(

Esko Haimilahti

Luotettava ja turvallinen alusta!

Rated 5,0 out of 5
17/03/22

Aloittelijana tunnen oloni turvalliseksi koska coinmotionin käyttöjärjestelmä on niin yksinkertainen käyttää eikä vaihtoehtoja ole liikaa, sekoittamassa ajatuksia!✌️

Wiktor-Evert Oksala

Sujuvaa kaupankäyntiä

Rated 4,0 out of 5
12/02/21

Olen käyttänyt Coinmotionia useampaan kertaa ja kaikki on toiminut hyvin. Ainoa miinus on, että siirroissa on muutaman tunnin viive ja ne käsitellään vain toimistoaikoina.

Petteri

Arvostele palvelu Coinmotion