Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Coinbase

Coinbase

Coinbase on yksi isoimmista kryptovaluuttoihin erikoistuneista kaupankäyntialustoista. Kyseessä on myös yksi maailman suurimmista kryptovaluuttayrityksistä. Yhtiö tarjoaa varsin laajan valikoiman erilaisia tuotteita ja palveluita, mutta pääasiallinen tehtävä on edelleen kaupankäynti erilaisilla kryptovaluutoilla. Yhtiö on ollut markkinoilla jo yli 10 vuotta, sillä kyseinen yritys perustettiin vuonna 2012.

Coinbase logo sininen

Coinbasesta voi puhua hyvällä omatunnolla maailmanlaajuisesta yrityksestä, sillä palvelulla on reilusti yli 30 miljoonaa käyttäjää peräti yli 100:ssa maassa. Käyttäminen on ilmaista, mutta kaupankäynti on maksullista. Yhtiön tuotto perustuukin automaattiseen n. 0.5 % spreadiin ja yhtiön omaan palkkioon. Tässä ei havaintojemme pohjalta ole todellakaan mikään kaikkein edullisin alusta, ainakin kun tarkastellaan asiaa piensijoittajan näkökulmasta.

Palvelun käyttöliittymää on kuitenkin hiottu todella käyttäjäystävälliseksi ja varsinkin uudet sijoittajat ja käyttäjät on otettu erinomaisesti huomioon. Sivuilla on mm. erilaista opetusmateriaalia, joissa käydään läpi kryptovaluuttojen toimintaperiaatteita. Erinomainen tapa tuoda tämä lähemmäksi ns. normisijoittajaa.

Coinbase tarjoaa myös kryptovaluuttalompakon nimeltään Coinbase Wallet. Coinbase ei valitettavasti ole suomeksi, mutta Suomesta tätä palvelua on täysin turvallinen ja luotettava käyttää.

Coinbase on alusta alkaen keskittynyt erityisesti Bitcoiniin, mutta nykyään palvelun kautta voi käydä kauppaa myös lukuisilla muilla kryptovaluutoilla kuten Ethereumilla ja Litecoinilla.

Tilin avaaminen

Coinbase tilin avaaminen on todella helppoa ja ilmaista. Rekisteröinti tehdään kuitenkin huolella ja ei kannata pelästyä tietojen määrästä, joita joudut kyseiselle sivustolle luovuttamaan. Tämä kaikki tehdään sen takia että palvelua olisi turvallista käyttää ja että sijoituksesi olisivat kaiken aikaa turvassa.

Perustietojen luovuttamisen jälkeen tili vahvistetaan sähköpostin ja puhelimen avulla (tekstiviestikoodi). Coinbase tili tulee myös vahvistaa, ja tätä varten tulee palveluun ladata myös virallisen henkilöllisyystodistuksen kopio, joko lataamalla valmiiksi passista tai vaikkapa henkilökortista otettu kuva, tai kikkailemassa webbikameran kanssa sopiva kuva dokumentistä palveluun.

Nämä tulee olla kaikki tehtynä ennen palvelun täysimittaista käyttämistä, joten varaudu tähän. Loppujen lopuksi tämä monimutkaiselta kuulostava homma vie ehkä sen viitisen – kymmenen minuuttia, jos omat dokumenttisi saadaan vahvistettua nopeasti.

Tilin avaaminen käy todellakin muutamassa minuutissa ja sen jälkeen pääsetkin tutustumaan itse palveluun. Voit käyttää palvelua suoraan selaimessa tai ladata oman Coinbase-sovelluksen Applen tai Android-käyttöjärjestelmän laitteisiin. Voit siis käyttää palvelua käytännössä missä tahansa.

Coinbase verifiointi
Perustietojen antamisen jälkeen tili tulee vahvistaa. Kaupantekoon vaaditaan myös henkilöllisyyden vahvistaminen

Coinbase-tilin käyttäminen

Coinbase-tilin ollessa vahvistettu, tilille voi siirtää eri tavoilla rahaa. Voit asettaa palveluun oman maksukorttisi tiedot tai vaikkapa verkkopankkisi tiedot rahansiirtoa varten. Näiden em. palveluiden lisäksi myös PayPal-tili on mahdollista liittää osaksi Coinbase-palvelua.

Coinbasessa maksaminen on tehty varsin helpoksi ja kun omat maksutiedot on asetettu, jatkossa ostot ja nostot ovat entistäkin helpompia. Käytännössä homma toimii hyvinkin samalla tavalla kuin verkkopankissa laskun maksu tai verkkokaupassa ostosten maksu. Coinbasen maksutapahtuma on tehty varsin helpoksi, mutta toki tässäkin kohtaa kannattaa myös tuplatarkistaa kaikki asettamasi tiedot ja summat.

Ostamasi valuutat ja kryptovaluutat säilytetään omalla tililläsi todella turvallisesti. Jokaisella kirjautumiskerralla noudatetaan kaksoiskirjautumista, eli saat puhelimeesi myös vahvistuskoodin jolla pääset kirjautumaan.

Kun olet saanut onnistuneesti siirrettyä rahaa omalle tilille, voit suorittaa haluamiasi ostoksia eri kryptovaluuttojen osalta. Voit myös näppärästi vaihtaa kryptovaluuttaa toiseksi valuutaksi. Ja tämäkin on tehty helpoksi siten, että sinun ei tarvitse ensin myydä toista valuuttaa ja sen jälkeen vasta hankkia toista kryptovaluuttaa. Näin vältytään myös turhilta kustannuksilta.

Coinbase wallet
Coinbase Wallet on varsin helppokäyttöinen

Mitä Coinbasen käyttäminen maksaa?

Itse Coinbasen käyttö ei maksa mitään. Kryptovaluutan ja rahan säilyttäminen palvelussa on ilmaista omalla käyttäjätilisi kautta. Säilytys on siis ilmaista. Maksulliseksi palvelu tulee silloin kun tehdään kauppaa kryptovaluutoilla. Tällöin Coinbase velottaa n. 0.5 % arvoisen osto/myyntispreadin. Tämä lukema voi tosin olla korkea tai jopa matalampikin, hieman riippuen siitä mikä on markkinatilanne ja hintojen vaihtelu kaupantekohetkellä.

Spreadin lisäksi käyttäjä joutuu maksamaan Coinbasen oman palkkion, joka on muuttuva alueellinen prosenttiosuus tai kiinteä summa. Kiinteät summat ovat 0,99 – 2,99 euroa kun siirrettävä summa on arvoltaan alle 200 euroa.

Kaupankäyntikulu voi olla 0.5 % – 4,5 %.

Kryptovaluuttojen lähettäminen ja vastaanottaminen Coinbasessa

Coinbase Wallet on näppärä mobiililompakko, jonka avulla voit myös lähettää kryptovaluuttaa toiselle käyttäjälle. Voit myös samaisen palvelun avulla vastaanottaa kryptovaluuttaa. Wallet-palveluun ei voi erikseen lisätä maksutapaa, vaan se toimii säilytyspaikkana ostetuille tai saaduille kryptovaluutoille.

Ideana tässä on kryptovaluuttojen helppo ja kätevä säilyttäminen ilman että pitäisi pelata erilaisten kryptolompakoiden avainten kanssa. Testasimme tätä palvelua ja kaikki toimi todella näppärästi ja nopeasti.

Coinbase Bitcoin taulukkoa
Coinbase tarjoaa visuaalisesti upeat taulukot ja valuuttaheilahteluanimaatiot.

Muut Coinbase palvelut

Kryprovaluuttojen ostamisen, myymisen ja säilyttämisen lisäksi Coinbase tarjoaa useista muita palveluita.

Coinbase Wallet –palvelun avulla voit siirtää rahaa käyttäjältä toiselle. Lompakkoa voit käyttää erilaisten kryptovaluuttojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

Coinbase Pro on ammattilaisille treidaajille tarkoitettu kaupankäyntialusta aktiiviseen kaupankäyntiin. Kyseisen palvelun tarkoituksena on helpottaa ammattilaisten suuremman volyymin kaupankäyntiä. Palvelu ei ole markkinoiden edullisin, mutta tässä Pro versiossa käyttäjien ei tarvitse maksaa nostoista. Lue lisää Coinbasen sivuilta!

Usein kysytyt kysymykset Coinbasessa

Paljonko Coinbasen käyttäminen maksaa?

Tilin avaaminen ja palvelun käyttö on maksutonta. Kryptovaluuttojen osto ja myynti on maksullista ja kaupankäyntikulu on 0.5 % – 4.5 % ostettavasta valuutasta, summasta ja ostotavasta riippuen.

Mitä kryptovaluuttoja Coinbaselta löytyy?

Coinbase tarjoaa tällä hetkellä lähes 50 erilaista kryptovaluuttaa, näihin kuuluvat luonnollisesti esim Litecoin, Etherium ja Litecoin.

Voinko ostaa Coinbasesta osakkeita tai muita vastaavia sijoitustuotteita?

Et valitettavasti voi. Coinbase on keskittynyt vain kryptovaluutoilla tehtävään kaupankäyntiin.

Voiko Coinbasea käyttää kännykällä?

Kyllä. Coinbasella on omat sovelluksensa eli applikaatiot Applen laitteille ja Androidille. Nämä ohjelmat löytyvät sovelluskaupasta. Toki voit käyttää palvelua myös mobiililaitteen selaimella, mutta parhaan toimintavarmuuden saat käyttämällä mobiililaitteille tarkoitettuja sovelluksia.

Yhteenveto

Coinbase on erittäin helppo ja käyttäjäystävällinen palvelu, josta löytyy todella runsas määrä erilaisia kryptovaluuttoja. Palvelu sopii mainiosti niin aloitteleville kuin ammattilaisillekin ja joidenkin maksujen takia ehkä paremmin juurikin ammattilaisille.

Mikään ei kuitenkaan estä käyttämästä juuri tätä palvelua kryptolompakon omistamiseen, itse omistaminen kun ei maksa mitään. Miinuspuolena toki palvelun kielivaihtoehdot, suomenkielistä sivustoa ei ole tarjolla. Kuten ei myöskään suomankielistä asiakaspalvelua. Kaiken kaikkiaan kuitenkin varsin positiivinen kokemus ja tätäkin palvelua voi suositella kotimaisen Coinmotionin vaihtoehdoksi.

Coinbase Youtube-tililtä löytyy paljon mainioita opastusvideoita miten palvelu toimii.


Kokemuksia ja arvosteluja yrityksestä Coinbase

4,0
Rated 4,0 out of 5
Keskiarvo 4,0 tähteä
Erinomainen0%
Hyvä100%
Kohtalainen0%
Heikko0%
Huono0%

Käyttäjäystävällinen palvelu - suosittelen

Rated 4,0 out of 5
23/03/22

Tätä on tullut käytettyä muutaman vuoden ajan. Ei ehkä se halvin, mutta omaan käyttööni ehkä juuri se sopivin. Eipä se vaihtamalla taida parantua. Viisi tähteä olisi saanut jos palvelu olisi suomeksi ja nuo siirtomaksut hieman alemmat. Mutta näilläkin pärjää.

Henri S.

Arvostele palvelu Coinbase